Dengede ve an’da kalabilmek için frekanslar bizim için çok şey ifade etmektedir. Yaşadığımız hayat koşulları her ne kadar zor olsa da bizi dengede tutmaya çalışan en önemli şeydir. Kokular, sesler ve renkler gibi frekanstan oluşur. Beynimiz, beş duyumuz dahil, her şeyi frekanslar aracılığı ile algılar. Tüm kokuları, bir cismin sertliğini, renkler gibi her algı, frekansların beyin tarafından koklama, görme gibi duyulara dönüştürülmüş halidir. Her kokunun saniyedeki titreşim sayısı bize farklılıkları verir. Yiyecekler, içecekler belli biyo frekanslarla ölçümlenirken, koku ve uçucu yağlar, insan bedenindeki frekanslar üzerinde önemli etkilere sahiptir.
Araştırmalara göre sağlıklı bir kişi 62-72 Mhz frekans aralığında titreşiyor. Beynimiz 72 - 90 MHz ile titreşirken, sağlığımız tehdit altındayken 58 MHz de, kanser hastalıklarında 42 MHz ile ölüme yaklaşma anları ise 25 MHz olarak biliniyor. Saf uçucu yağlar ise 52-320 Mhz aralığında değişen frekanslara sahiptir. Örneğin; Lavanta – 118 MHz, Nane – 78 MHz, Melissa – 102 MHz, Gül – 320 MHz, Ardıç – 98 MHz, Alman Papatyası – 105 MHz vb.
Olumsuz düşüncelerin insan frekansını 12 MHz kadar düşürdüğü, oysa olumlu düşüncelerin frekansı en az 10 MHz kadar yükselttiği bilinmektedir. Meditasyon ve dua gibi çalışmalar frekansı 15 MHz kadar yükseltmektedir.
Klinik çalışmalarda, ciddi bir hastalık engeli olmayan kişiler sağlıklı kalmak için şu ya da bu şekilde bir ruhani uygulamaya ihtiyaç duymaktadır. Kanıtlar gösteriyor ki saf uçucu yağlar da kişinin frekansını yükseltmede önemli bir rol oynamaktadır. Her uçucu yağın frekansı farklıdır ve biz uzman tarafından tavsiye alarak kullanılmalıdır.
Saygılarımla
Saygın Ege GÜN